Förstår inte varför, men jag har svårt för att ta in den här boken. Men det blir kanske bättre så småningom.

I jämförelse mot förra kapitlet tar det här kapitlet upp internet som det ser ut idag. I och med webb 2.0 så har det som man i boken kallar "microcontent", "social architecture" och "new platforms" utvecklats.
Med microcontent menar man tillgängligheten av internet. Idag kan vem som helst vara delaktig i det som produceras, man behöver inte vara ett geni för att skriva en blogg, att editera något på wikipedia, att lägga upp eller kommentera på youtube, att göra och publicera en podcast. Genom social architecture har man i webb 2.0 ökat möjligheterna till kommunikationer mellan användarna. New platforms har gett oss möjlighet att komma åt internet och dess innehåll på flera sätt än genom datorn. Allt detta har ökat möjligheten för storytelling.

I kapitlet pratar man även om de olika plattformar som finns för spel (konsoler, PC, MMO, handhållna o.s.v.) och de olika genrer av spel som finns. Detta fick mig att blicka tillbaka på en uppgift jag gjorde i en tidigare kurs där man skulle spela ett spel och se hur man kunde använda spelet inom skolvärlden. Jag hade kunnat göra det lätt för mig och välja WoW som för mig länge har varit en del av "vardagen" (oj, där lät jag som en riktig gamer), men istället valde jag The Sims. Jag valde just att använda det inom ett romanprojekt som på sätt och viss är storytelling. Man skulle här använda bloggen som sitt berättarverktyg. 
17/2/2013 03:20:31 am

Skönt att höra att vi är fler som "kämpar" med boken! Ska fortsätta ta mig an detta kapitlet i kväll - ska bli mer spännande nu när jag fått en inblick i vad det handlar om!

Reply



Leave a Reply.