När jag läser vad andra skriver om sitt arbete med ljudillustrationen så blir jag lite nervös, undrar om jag inte lagt ner tillräckligt med arbetet på min uppgift... Fast jag var ju nöjd med den, och efter allt jobbade jag med ett verktyg som jag känner till och har blivit ganska snabb i... 

Djupa andetag nu och vänta på respons är väl ett bra tips just nu!
 
Att skapa en kortare ljudberättelse utifrån raden 
"The last man on Earth sat alone in a room. There was a knock on the door..."

Tyckte det var lite svårt att komma på hur jag skulle tänka runt den här uppgiften, men till slut tog jag ett beslut på vilken väg jag skulle ta och skrev ner mina tankar. I mina sökningar på ljud blev det fler ljud än planerat men lite spänning skadar ju aldrig! 
Jag hittade mina ljud på Multimediabyrån och den rekommenderade Free Sound Effects Archive.

Jag började arbeta i audacity men insåg ganska snabbt att jag var lite osäker på hur jag skulle göra för att få det som jag ville och jag flyttade mina filer till Vegas Pro (som egentligen är ett filmredigeringsprogram, men med tanke på den nivå av ljudarbete jag skulle göra så var det tillräckligt avancerat). Här lyckades jag nu få till det som jag ville och blev faktiskt ganska nöjd! 

Detta var en kul uppgift, det svåraste var egentligen att faktiskt hitta de ljud man ville ha! Min plan med gungstol blev förkastad då jag inte hittade ett sådant ljud. Sedan är jag medveten om att ljudvolymer versus avstånd kanske inte alltid är idealiskt, men man kan ju inte få allt!
 
Pillat lite på mina funderingar på hur jag ska lägga upp min tidsplan gällande studierna i vår. Känns som att jag har massor med tid, längesedan jag "bara" läste 15hp på en termin =)

Tyvärr vet jag inte alla uppgifter än, men jag har lagt upp det jag vet i alla fall!
 
Hittade en Feed Reader i Google Chrome som verkar göra det jag vill att den ska göra. Nu kan jag lätt komma åt mina klasskamraters inlägg runt den här kursen. Suveränt!

Funderar på om man ska sätta sig och läsa lite eller om man bör vänta tills uppgiften runt reflektionerna kommer ut så att man "reflekterar rätt" från början!
 
Första uppgiften var att skapa en blogg som ska användas för dokumentation av det arbete jag gör i kursen. Här ska jag dokumentera och reflektera regelbundet, ta upp erfarenheter och fundera runt olika frågeställningar. Jag har ju gått och blivit lätt förtjust i Weebly, så det blev den plattform jag valde. 

Jag fick pilla lite för att få till minn RSS-feed, men jag tror jag lyckades trolla till den till slut! Har ju till och med fått in en bunt klasskamrater för att lätt kunna följa er.

Min erfarenhet av att blogga är lite som att spela Sims. Kul att börja, fixa layout och design (hus och karaktärer i Sims) men svårt att hålla den igång. Nu ska denna funka en hel termin! Det är ju bara att hoppas på det bästa och att skärpa sig lite!
 
Ny termin, ny kurs! Just nu är nog planen att bara läsa denna kurs, men jag ska väl åtminstone kika in på den andra kursens sida innan jag bestämmer mig. Känns som att jag kommer ha hur mycket fritid som helst om jag bara läsaer 7,5hp på kvartsfart denna termin i jämförelse med 30hp på heltid förra terminen. Just ja, jag borde ta och göra det sista på den där uppsatsen...