Augmented Reality, AR är en möjlighet att "drifting through a story", att länka digitalt innehåll till den fysiska världen med hjälp av mobiler och platser.

Mycket av den AR som finns just nu verkar ligga runt information. Med hjälp av en mobiltelefon och en app kan man på olika sätt visa var man är och därmed få ut information om platsen, byggnaden eller området. 

Wikitude är en sådan typ av app. Genom ett par enkla knapptryck så kan man information om det som finns i närheten. Tänkte gå ut och testa själv, men det blir så tidigt mörkt här upp i Lycksele! Får testa imorgon!
Även i spel används Augmenter Reality. Bryan ger exempel på Mad City Mystery och Assassin, både "äldre" modeller. Assassin kan härldeas till 60-talet, då dock utan mobila medier, men man följde efter varandra för att mörda varandra. Han pratar även om LARP, Live-Action Role-Playing, ett spel där man tar fysisk form i spelet, jag antar att det är samma sak som man i Sverige kallar lajv. 

Jag googlade lite på Augmented Reality och spel och ramlade in på Ingress som är Googles spel. Jag tyckte det såg väldigt intressant ut, får se om jag kollar in det ytterligare, krävs ju att man på något sätt involverar den lilla stad där jag bor.



Leave a Reply.